Kellegi vana on, suure tõenäosusega, minu uus

Mõttelennuks, Uues kuues

Suvel on mulle imelik mõju – ta sosistab mulle pidevalt kõrva, kuis kõik on võimalik ja kus iga uus algus on järgmise nurga taga. Intelligent see Suvi (teised aastaajad võivad temalt eeskuju võtta, ma luban). Küll ma haaran sel ajal tihedamini pintsli järele, poolelijäänud raamatute kaasi avama ning mõtlen isegi kuduma hakata! Ja millegi pärast leian end üha tihedamalt kas väikeste linnade kaltsukates tuhlamas või mõnes kasutatud asjade ostuportaalis mõtlemas, et JUST see mööblitükk igatseb me koju uutele algustele kaasa aitama (ausalt – kui ma mõne uue põneva tööprojekti kallale asun, siis tunnen, et just mõni konkreetne laud või lamp muudab töölooma minus efektiivsemaks). Tõenäoliselt pean mina ja mu kahe- ja neljajalgsed elukaaslased lihtsalt leppima mu igikestva taaskasutuse romaaniga. Me lihtsalt sobime teineteisega – mina pakun neile uue kodu ja elu ning nemad jutustavad oma eelmistest seiklustest. Ja nii saan ma olla suur laps, kes mängib, mitte nuku-, aga päris mööbliga – paigutades neid siia ja sinna, kombineerides vana ja uuega, äge!

Oi, kuidas on mul sel kevadel-suvel taaskasutusradadel vedanud. Vaadake, millised pärlid leidsin ma Rakverest ühest toredast vanakraami poest (Anderi Äri, Pikal tänaval)! Kuna ma ise neile jalga puhkama ei mahu (oh neid saiakesi-koogikesi mu kõhu ümber), siis istutavad nad hetkel rõõmsa meelega potitaimi, aga võib-olla kunagi mõne tirtsu nukke (või mõne kluti kraanaautosid?). Hingeseisundiline boheemlus on nüüd igatahes juba koduuksest sisse astudes näha! Psst – praegu märkasin, et neil on isegi osta.ee’s väike valik asju, kui jalad Rakverre ei peaks viima.
 

Osta.ee’st ostmise puhul on õnnel päris suur kaal. Nii lõpphinna kui ka asja müügifoto-päris kvaliteedi suhtes. Vahel veab, vahel panen adrenaliinihoos hoopis rappa. Aga viimaste leidudega saab ainult rahul olla! Eriti selle täpselt-parajalt-värviplekke-täis-redeliga – päris riiuli otsa moosipurki haarama ma sellega ei julge astuda, kuid lille-taimepotikesi hoidma ma teda usaldan. Ja ta on nii ilus!

Terrassiuuendused peavad ikka kusagilt algama – kui aeg ja rahakott pitsitavad pihta, nii et uus rõduäär või uhked-säravad lükanduksed peavad ootama, siis olgu vähemalt mõnus lösutamistool, kus rikkuses suplemisest unistada. Kõiksugu toolid, diivanid, lesilad, tugitoolid on mu, liiga, suur nõrkus – võtab või jalad alt (hea et on kusagil istuda). Nii on oht, et terve elamine on igasugu toolitegelinskeid nii triikis täis, et hüppa või ühelt toolilt teisele, et diivanile pikutama minna. Enamasti on nad kõik osta.ee’st pärit, niiet login sealt praegugi igaks juhuks välja. P.S – see on nii mugav ja popp mööbliese, et isegi koerad ja kassid ostaksid seda, vähemalt tooli okupeeritusest loeb selle välja.

Ma tegelikult ei ole nii laisk, et iga nurga peal peaksin jalad seinale viskama, aga üks kodu pole ikka päris see, kui seal pole: a) kassi b)kahte kassi c)okei, kuldset retriiverit ka ja d)kiiktooli. Selle kiiktooliga võib mõni julgem kasvõi kiikingut teha, igatahes ma pole julgenud ära testida kui kaugele tema kumerused mind maast viivad. Vähemalt on meil nüüd punktid a; c ja d täidetud. Raamatulugemis- ning kudumistuhina sai kauba peale. (Ahjaa – loomulikult on see osta.ee’st pärit, kust siis veel)

Viimase aja pärlite pärl – mina kipun temasse aina armuma, kallis abikaasa vangutab pead ja mõtleb, kellega ta end küll sidunud on. Saan temast isegi aru, ega see päris normaalne ese ühes magamistoas pole, aga mis sa teed ära, kui naine on hull ja tuba väike, aga riided vedelevad iga nurga peal. Meie elamine on tõesti omamoodi arhitektuuriga, kus ühtki sirget seina või joont ei leia ja kõik esmatulnud külalised ikka paar korda ära eksivad. Ja magamistuba on nii väike, et varbad on koguaeg ilusa sinise maniküüriga, tasuta muide, kui neid aeg-ajalt vastu mööblit lüüa. Ja kui erimõõdulise kapi ehitamine lükatakse koguaeg edasi, siis ongi tagajärg ilus sinine metallkapp (vähemalt on sinine – õige naine võtab sellise riski-ostu puhul abinõuks ikka abikaasa lemmikvärvi). Aeg näitab, kas ma kiirendasin nüüd selle riidekapi ehitamist või mitte 😉

   

Ma loodan, et ma tekitasin teilgi huvi tuttuue kapikese või lauakese asemel avastama taaskasutatud mööbli võlusid.
Nii põnev oleks teada, millised on teie ägedaimad leiud sellest vallast?

 

Boheemlaslikud väiksed korvtoolid – Anderi Äri, Rakveres; trepp-redel – osta.ee; suur korvtool – osta.ee; kiiktool – osta.ee; sinine metallkapp – osta.ee

(Ausalt, ma ei tee siin selle konkreetse poe leheküljele salareklaami, mul on teiste kasutatud asjade vastu lihtsalt nõrkus! 🙂 )

2 thoughts on “Kellegi vana on, suure tõenäosusega, minu uus

  1. Korvtoolid on mulle tõesti juba lapsest saati meeldinud ja praegu, olles natuke ühe tugitooli otsingul, võin hoopis oma vana armastuse juurde tagasi pöörduda 😀

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s