“Tänu külva…” kingitused pulmakülalistele

Pulmapidu ülitore

Viimasel ajal on peomaastikul üpris armas komme tekkinud – kinkida oma külalistele peale imeliste emotsioonide veel ka midagi väikest materiaalset, mida koju kaasa võtta ja kuidas kostitajaid meeles pidada. Idee on ju ilus, mistõttu tahaks oma armsatele kasvõi kogu maailma kinkida, kuid ohja selles rõõmus oma hobuseid, sest eks ainuüksi (igasuguse) peo korraldamise peale kulub juba silmnähtav paksus oma rahakotist ja eks keskkondki vaevleb, kui üleliia aina uusi asju osta ja tarbida. Seevastu midagi väikest, isiklikku või elukestvat lööb aga iga külalise südamesse paar head tukset juurde, sest ta näeb, et tema peale on veel eraldi ilusaid mõtteid mõeldud. Et meie pidu oli maal aasade-põldude-metsade keskel, siis mida õigemat veel oma külalistele kinkida, kui midagi, mida saab aasta jooksul kasvama panna. Et mitte liiga klišeelikult roosamannaks “pane-armastus-kasvama” muutuda, siis said pakikesed küllaltki tagasihoidlikud, tänulikkust avaldava kirjaga, millal teatud tänuseemned mulda pista. Sest, ahhaa – suure saladuskatte all ei saa külvaja enne taime sirgumist aimu, mida ta täpselt ootama hakkab (no, kui ta just suur seemneloog-botaanik pole, kes taimehakatised juba kilomeetri kauguselt ära tunneb). Seetõttu tuli muidugi valida ka enam-vähem sarnaseid kergeid tingimusi vajavad vähese vaevaga kasvatatavad taimed, et tänurõõmust siiski pettumus ei tekiks. Nii tore oli näha, et need võeti ka sama tänulikult vastu, kui me külalisi nende olemasolemise eest tänada tahtsime. Ja kui söögilauanaaber polnud suurem asi taimekasvataja, siis sai mõni seemnerõõmu kohe mitme poti jagu!
dsc_7074

Vaja läheb:

Seemnepakkideks pole ilmtingimata vaja osta mitmekümne euro väärtuses uusi väikeseid ümbrikke – selle asemel vaata enda ümber avatud silmadega ringi – mina leidsin kodust palju ilusa tooniga kohvifiltreid, millele vastavat masinat enam polnud ja seega oma uut elueesmärki ootasidki.

Peenikest pitspaela ja peenikest kahepoolset teipi või valmis pitsteipi

Erinevaid seemneid

Kirjutusvahendit

Olenevalt kinkide arvust vajad kas mitut ööd-päeva aega või toredaid sõpru abivalmite kätega (Aitäh, Katid!)

Kuidas?

Vormi kohvifiltrist sobiva kujuga ümbriktasku (mis pole õnneks suurem asi origamimõistatus) ning pista näpu- kuni peotäis seemneid ümbrikusse. Kui sul pole (küllaltki kallist) pitsteipi, siis tee see, nina norgu laskmise asemel, ise peenikesest kahepoolsest teibist ja pitspaelast. Kinnita taskusuu pitsiga ja kirjuta tänuavaldumise külviaeg ümbrikule. Võid ju veel lisada teisele poole teie pulma- või sünnipäeva- vms peo kuupäeva ja kostitajate nimed, juhuks kui see peaks nüüd jube popiks muutuma ja kõigil on ühtakki kuhjadeviisi tänuseemnepakke kodus ootamas.

dsc_7076wedding-guests-favours-uuelootuse

Fotod: Siiri Kumari, Laura V.

One thought on ““Tänu külva…” kingitused pulmakülalistele

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s