Tee ise: kartulitrükiga kinkepakk

Uues kuues

tee-ise-kartulitrykiga-kinkepakk-uuelootuseJess!  Aasta lemmikaeg on kätte jõudnud, vähemalt tundub nii, kui täistuisanud aknast välja vaadata. Kuna aga ei või iial teada, millal saame jälle Jaanipäeva ilma nautida, siis tuleb sellest jõuluimest viimast võtta. Ja et ka tunnike enne jõuluvana tulekut oleks vähe rahulikum, siis soovitan jõulurahuks juba praegu hakata oma armsatele kingikesi voolima. Ja kui mitte kink pole ise tehtud, siis võiks seda olla vähemasti kinkepakk. Sellise kunsttüki meisterdamisel võid ülejäänud eelmistest aastatest pärit jõuluvanade ja lumememmedega kinkepakid näiteks Uuskasutuskeskusesse viia või teha mõni ilus pakitud annetus kellelegi, kes seda vajab. Sellise kinkepaberi saad nii:

Vaja läheb:

Jõulutunnet (piparkoogilõhn, mandariinid, chai ja jõulumeloodiad aitavad meeleolu loomisele kaasa)

Kingitust (ikka midagi sellist, millest kingisaajal päriselt ka kasu on. Minu pakis koliseb midagi hädavajalikku suurele kohvisõbrale)

Neutraalset ühevärvilist pakkepaberit, alternatiivina sobib ka suures formaadis joonistuspaber

Kääre, skalpelli, nuga, kleeplinti, nõudepesusvammi, pintslit, meeldivaid (kanga)värve, kartulit või mitu

Lõnga ja/või hõbedast-kuldset pakkepaela

Kuidas?

Esmalt paki kingitus. Seejärel asu kartulit templiks kujundama. Abiks on paberile mõtte visandamine (kuused, lumememmed ja -helbed, ristikesed ja metsloomad… – templite talvevõlumaa on lai). Kui idee olemas, võta lonks kuuma jooki ja hakka skalpelliga ettevaatlikult kartulit sobivaks hakkima. Kujutis võiks olla ülejäänud kartulist vähemalt 0.5 – 1 cm võrra kõrgem. Ära kaota rõõmu, kui esimene kardul kohe välja ei tule 🙂 Kui tempel valmis, pane mõned pintslikogused värvi nõudepesusvammile ja tupsuta selles kartulitemplit. Kindlasti tee esimene katsetus proovipaberile, et näha kui palju värvi ja vajutust kartul vajab. Kui oled tulemusega rahul asugi kinkepaberile mustrit looma.

Esmaklassiline ja omamoodi välimus on garanteeritud olgu kui veidrate kuusekujudega ning ka kõige väiksema jõulutundega inimene saab sellisest kingist puudutatud!

Juhõissa jõulud novembris!

kinkepakk3-uuelootusekinkepakk6-uuelootusekinkepakk7-uuelootusekinkepakk8-uuelootusekinkepakk5-uuelootuse

Pruun pakkepaber – Tiger; kangavärvid – Vunder ja Karnaluks; lõng – Karnaluks

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s