Ka torm ei peata männi õnne!

Uues kuues

esik enne ja nyyd Uuelootuse

Juba pikka aega vedelesid esikus kõiksugu mantlid-kasukad-mütsid-sokid hunnikus üksteise kaisus, nii et hüppa või sisse, kuna variante, kuidas ehitada tore riidepuu oli omajagu ja otsustusvõime oli sama segaduses, kui kaltsukuhi. Inspiratsiooni andis juba olemasolev armas redelike, (mis eelmine jõul kandis armsalt päkapiku rolli) millele üritasin otsida ka osta.ee’st kaaslast, et siis hoopis kahe redeli, laudade ja oksaga huvitav kaadervärk üles panna. Kaksikredelit aga ei leidunud ja olles juba ehituspoes prusse uueks redeliks valimas, sain aru, et tahan pigem kasutada juba midagi olemasolevat, mis ehk kusagil nurgas igatseb just uut kasutust. Seetõttu tulidki appi rustikaalselt romantiline vana sepis-nurgik ning tormis haavata saanud mänd. Kolm üksikut hinge said kokku ja moodustasid armsa terviku – ja mida veidram ja omanäolisem see kõik kokku näeb ja teeb, seda lõbusam elu on! Töö ise oli teoreetilisest mõtteprotsessist aga palju lihtsam ja kiirem, eriti kui nii jalutuskäiku rappa ja puurimist aitavad vaimselt ja füüsiliselt elukaaslane ja ema kordamööda 🙂 Et riidepuu saaks esikusse, osutusid vajalikuks sellised materjalid: murdunud puu/oks (ja kindlasti juba murdunud, nii on kõik õnnelikumad); nurgik (kui just ei leia oksa, millel ots ise nurgiku moodustab); vana armas redel; saag; akutrell; lood; pliiats; paksem liivapaber; linaõli ja svamm. Pärast miiiiiitme meetrise tormis murdunud puu leidmist nägin teda vaimusilmas juba rõõmsalt esikus oma “elu pärast metsa” elu elamas. Pärast õige mõõdu andmist, mõne liigse oksa eemaldamist (järelejäänutele on hää mütse ja kindaid riputada) ja murekoorma maha lihvimist sai ta oma 3 kihti linaõli, mis tugevdab ta uut eluiga ja annab ilusa kuldse jume (tähele tasub panna, et linaõli tahab päris kaua kuivada enne, kui lõpetab määrimise). Redel jätkas oma senist elu sallide hoidjana ning saab nüüd oksa sõbrana talle ka õlga pakkuda. Teisele poole seina sisse aitas ema sättida nurgiku (küll on ikka tore koos meisterdada!) ja niivõrd lihtsalt leidsidki mantlid ja joped endale õige koha. Magusa kirsina tordi peal, hoiab sügisest poriseid jalanõusid meisterisa tehtud vanadest laudadest ratastel mugavalt liikuv riiul – selliseid võiks majapidamises kohe mitu tükki olla, nii hea ja praktiline!

Loo moraal: isegi kui kõva torm Sind maha niidab, leidub kusagil ikka uus lootus ja armas kasulikkus!

oksast riidepuu5 Uuelootuseoksast riidepuu4 Uuelootuseoksast riidepuu2 Uuelootuseoksast riidepuu1 Uuelootuseoksast riidepuu3 Uuelootuseoksast riidepuu6 Uuelootuseredeli sallihoidja2 Uuelootuseredeli sallihoidja Uuelootuse

Murdunud oks – tormine mets; Vana redel – kodune rariteet, aga saab ka ise kokku klopsida; Nurgik – kodukelder, sepikojad või ehituspood; Riidepuud – kata nad ise rõõmsaks; Vaip – Hemtex; Ratastel jalanõude riiul – meisterisa

4 thoughts on “Ka torm ei peata männi õnne!

    1. Aitäh! Ja ega seda jalatsiriiulitki pole üleliia keeruline teha! Kunagi oli ta meil kodus ka teleri all, nii et heal riiulil palju funktsioone 🙂

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s