Tee ise: nuku kohvermaja

Uues kuues

nuku kohvermaja. Uuelootuse

Oli kord üks laste jõuluetendus, kus kõiksugu metsategelased vajasid ja ehitasid endile elamispindu. Niisiis mõtleski kunstnikupreili, kuidas lastel oleks tore vaadata karvaseid ja sulelisi, kes endale maja “ehitavad” joonistades ise uksi-aknaid-fassaadimustreid-jne. Sündiski lavakujundus, kus üht “peategelaspaari” mängisid tahvlivärv ja -kriit. Käesolev kohvrike oligi mõneks ajaks eluasemeks hallile hiirekesele. Ja nüüd, pärast etendusi, mõtlesin, et see kohver võiks oodata oma aega (ehk uusi joonistamishuvilisi) mu kallis kodus. Kuna neid väikeseid inimesi meie peres veel pole ja kapiotsa tolmu koguma ei raatsinud kohvrikest ka visata, mängisin ise allameetrimeest ja tõmbasin paari kriiditõmbega peale uued uksed-aknad ja kõik mis võiks ühe koduga kaasas käia (nüüd on tore piiiisut mõõtkavast väljas Suurel Jänesel ja Väiksel Lambal aiaäärseid lilli kasta ja ukse ees postkasti päris (!) kirju oodata). Naljakal kombel märkasin alles nüüd, kuis nii nagu hetkel meie päris kodulgi puudub vihmapidav katus, olen jätnud ka kohvermajal selle joonistamata – mu alateadvuse katus vist sõidab? Oeh. Aga no küll oleks tulevikus armas näha põnne sellise nukukoduga mängimas – selleks puhuks tasub kindlasti kohvri siseseinad tapeediga üle tõmmata, ehitada mõned korrusriiulid ja kodu makettmööbliga oh-kui-ägedalt-sisustada.

! Kasulik nipp tahvlivärviga võõpamise puhul – Käitu nii nagu konkreetne värvipurk ütleb, kuid enne joonistama hakkamist tõmba terve pind kriidiga üle ja kustuta niiske lapiga ära –  nii jäävad esimesed joonistused ja nende parandused parema kvaliteediga!

! Hea idee – võid oma täiskasvanu käega mõned keerulisemad arhitektuursed elemendid (näiteks valge) värviga kohvrile pikemaks ajaks peale maalida – nii saavad põnnid maja oma toredate ja armsalt ebamaiste joonistustega täiendada.

! Veel üks tore idee – kirsiks vahukooretordil, lisa katusele “tossama” ka telliskivist korstennuku kohvermaja1. Uuelootusenuku kohvermaja5+ Uuelootusenuku kohvermaja3+ Uuelootusenuku kohvermaja4 Uuelootusenuku kohvermaja2+ Uuelootuse! Tänan oma andekat isa, kes selle kohvrituuningu (ja ülejäänud kujunduse) antud etenduse jaoks teostas 🙂

Tuulelipud – pudupood; Kohver – mõni taaskasutuspood; Suur jänes – lapsepõlve mänguasi; Väike lammas – isa tehtud jõulukingitus; Vaip – Hemtex; Tahvlivärv – ehituspood

2 thoughts on “Tee ise: nuku kohvermaja

  1. Kui äge mõte jällegi! Mul seisab kapis üks kohver, millesse plaanisin erinevad tubade taustad õmmelda, aga nüüd peab väljast ka ära kaunistama – selle peale küll ma poleks tulnud! 🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s