Trepiastmed tomatitaevani

Uues kuues

hipi terrass2 Uuelootuse

Ka linnamelus suvepikki päevi mööda saatvad inimhinged soovivad väga endi aedadesse, rõdudele ning terrassidele tuua pisutki maalähedust, rohelist värvipaletti ning tuules õõtsuvaid taimi. Kui vihmavari pole veel suure õnne korral auklikuks sadanud ja vähegi rõõmsat tuju jagub, siis tuleks iga mõnus-vaba silmapilk ses oma heas suvises elutoas veeta. Ja kui seal peaks ruumi vähe olema või leidus kevadkoristuse tuhinas huvitavaid, siiamaani kasutuid, esemeid, siis tasub ikka ja igavesti ära kasutada kõik, mis tundub kasvuhooneteks ja lillepottideks huvitav ja veider. Nii tore on vaadata salatilehti kasvamas vanas vannis, konkus asjata seisnud köögikapid muuta kasvuhooneks, linnupuuri istutada lillepõõsaid ning pudru- ja süldikaussidest noppida sirguvaid maitsvaid taimi – kirev ja segane, kuid samas nii soojalt kodune, et hea raamatu kõrvale võikski jääda tomatite valmimist ootama. Kujutle, et seda õnne saadavad veel suveõhtuid kirgastavad jõulutuled, tuisuiilis õõtsuvad tuulelipud ja stairway to tomatoes. Sellest terrassi-idüllist puuduvad vaid mõnusad võrkkiiged ja ehk mõnest vanast uhkest uksest tehtud külalistele “ukse” avav söögilaud (ja neid vigu annab õnneks kergelt parandada). Kuigi ta üks paras segasummasuvila-stiil on, siis millal veel aias/terrassil lõbutseda ja katsetada kui mitte sel lühikesel ja vihmavärskel suvel? Ja nüüd taimi kastma, sest veel ei saja!

terrass1 Uuelootuseterrass3 Uuelootseterrass10 Uuelootuseterrass5 Uuelootuseterrass7+ Uuelootuseterrass11 Uuelootuseterrass2 Uuelootuseterrass8+ Uuelootuse

Musta-valge kilevaip – Hemtex; Valge linnupuur – Lasnamäe Uuskasutuskeskus; Süldikauss – kodukelder; Suvine padi – Maxima XXX; Aiatool – Home4You; Tomatipotid – Hortes; Roosad kummikud – Prisma; Vana vann – kodune rariteet; Köögikapid – isa käsitöö

 

2 thoughts on “Trepiastmed tomatitaevani

  1. Milline mõnus kodu(?) neilt piltidelt vastu vaatab! Trepp taevasse ja maast laeni laiuvad aknad. Ja see miniatuurne vann – milleks seda varasemalt pruugitud on?

    1. Hehee, aitäh – kodu tõesti 🙂 Ja mõnus ka! Seda tänu vanaisale, kes kõik selle maagilise siia kunagi ehitas.
      Usun, et esialgu oli vann nagu vann ikka, kuid viimastel aastatel on ta ikkagi kujunenud ürdivanniks, kus on hea salatilehti kasvatada 🙂

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s