Heegeldades kevadesse

Uues kuues

heegeldatud korv4

Mahesooja kevade saabumist on juba südameis ja õhupaksuses tunda. Olgu Eesti neli aastaaega selle eest tänatud, et nad arenevad ikka ja jälle ühest teise, et igas ühes neis on uue alguse lõhna. Ja küll on hea, et selle uue saabumise puhul on kombeks ka oma kodud tolmust puhtaks pühkida, aknad valla lüüa ja koristada-koristada nii, et asjad saavad oma koha või koha kellegi uue kodus. Ehk oleks paslik mõelda sellele, et endale koju ruumi juurde tehes võid anda samas kellelegi teisele vajalikku ruumitäidet. Nii kogutakse häid asju paljudele heategevuslikele üritustele, näiteks teeb seda Tallinna Puuetega Inimeste Koda, aga kindlasti leidub selliseid südamlikke ettevõtmisi teisigi! Kui nüüd said asjad koristatud nii, et midagi ka koju jäi, siis on hea neile teha ise panipaik-pelgupaiku, kus neil on hää istuda. Näiteks heegeldada moodsas võtmes korvike ajakirjade, susside või kasvõi potitaime sõbraks. Minu esimene heegeldustöö võlus mind lõpmatuseni ja järgmiste pean-seda-heegeldama-muidu… tööde nimekiri on maani. Pean tänama ka koorikaaslast Katit, kes aitas mind üle lävepaku ja kelleta oleks ma nii mõnegi vea-puntra teinud. Aitäh, heegelduskaaslane! Korvi õpetus pärineb ühest ütlemata toredast raamatust “Moodsad heegeldised” (autor Molla Mills), kus õpetatakse trikooribadest toredate vaipade, korvikeste, patjade ja isegi lambivarjude hekseldamist! Vana käsitöötehnika ei saa enam ammu olla vanamoodne, kui saad endale heegeldada juhtmekatteid! Selgeks saab selle ka võhik (täpsed näpunäited fotoillustratsioonidega ja palju lihtsaid silmuseid) ning isegi taaskasutuse teema on sisse põimitud. See on raamat, mida saab sirvida algusest lõpuni korduvalt, ja ikka on tore. Oh, küll on hea suvel rannas lasta varrastel käia! Kas hakkas heegeldamise-pisik juba külge? Ma ei jõua esimest vaba õhtut ära oodata, et mõni vaip või mitu saaks valmida!

heegeldatud korv3heegeldatud korv5heegeldatud korv6heegeldatud korv1

Trikoopael – Abakhan; Vaip – Hemtex; kaktuselised – Hortes

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s