Peitemäng

Uues kuues

korvid ennekorvid ja nyyd

Panipaigad on teadupärast harmoonilise ja iga-asi-omal-kohal kodu alustalaks. Seetõttu pole neid kunagi liiast ning nutikaid lahendusi selleks tuleb paraku ikka aeg-ajalt leiutada. Aegade jooksul kogunenud teineteisest erinevaid korve, kaste, kotte ja muid peidukaid leidub nii minu, kui ka kindlasti paljude teiste kodudes. Üks hetk võib aga toas seistes tekkida parajalt peadpööritav eklektiline soovimatu eriefekt. Tunnen, et minu puhul on aastad teinud vist oma töö ning kreisist segasummasuvilastiilist tahab välja kooruda pisutki korrapärasem ja tasasem väljanägemine. Mistõttu andusin väikeste vimkade austajana viimaste aastate ühele päris toredale kodumoele – nimelt, praegusel juhul, korvide niiöelda värvi sisse kastmise kombele. Kuna pea kõik mu panipaik-korvid on erisuguste minevike pärast täiesti omasoodu iluga, siis neid ühtmoodi poolenisti valgeks võõbates jookseb ühest toast teise ühtne rahulik juhtmotiiv ja tore äratundmisrõõm. Sedamoodi saab väga lihtsalt ja vanade olemasolevate asjade uuendamisega kodu kevade tärkamise ajaks värskendada. Minu puhul oli pisut üllatav, kui kollase või rõõsa-roosa asemel sattus kätte hoopis valge mööblivärvi potska ja pintsel. Sellegi meelemuutuse asetasin aastate õlgadele, kuid tegelikult on valgel värvil omajagu plusspunkte. Paratamatult läbi aegade ja tujude arenev kodu sisekujundus sobitub aga alati valgeks värvitud korvidega ja samuti passivad nad igasse ruumi, vastavalt muutuvale vajadusele. Nii lastetuppa lelusid, kui ka pesuruumi tolmulappe hoidma. Nagu väike perekond oleks neist üksikutest sõpradest tekkinud!

See on tõesti tore viis üksikuid esemeid vaid värvi abil ühtlustada. Ja selleks sobib nii spreitamine, tõsisõna korvi otsapidi värvikaussi pistmine või pintsliga paari kihi mööblivärviga üle tõmbamine. Kuda aga kergem ja käepärasem on!

Et see kevadkoristuste tuhin tuleks siis ikka koos vana-uute peidupaikadega, head mängu!

korvid1korvid4korvid3

Suur kahe sangaga korv – Hortes; väike ümmargune korv – Uuskasutuskeskus; ülejäänud korvid – tädi ja ema erakogu

 

One thought on “Peitemäng

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s