Jõuluvanadele-päkapikkudele!

Mõttelennuks

jõululaattxt5

Mõned aastad tagasi tundus jõuluajal kingituste tegemine olevat nagu kohustus omaette. Näib, nagu see oleks pisut vaibumas ja jõuluaeg ehk muutumas inimlikumaks. Kui detsembrikuus toimub jälle mõni vanade tuttavate kokkusaamine ja jõuluvana pildiga kruuse on nagu juba kingitud ja saadud küll, siis võib ju vabalt kokku leppida, et see aasta kinke ei tehta, tehakse need ise või ollakse lihtsalt rahulikul ajal koos, nauditakse õhtut ja vadistatakse kogu aasta jutud glögi ja mandariinide kõrval ära. Arvan, et kui stressiga kahepeale kaubanduskeskustes pingutada nii, et silmist vett ja ajudest auru, et mida see tädike küll kingiks võiks soovida, siis jääb see stress vast sinna tassile jõuluvana ninale ka külge. Ja iseenesest on ju meil omal siin Eestis nii palju toredaid isetegijaid, kes kuulsamad, kes vähem, kuid keda võiks jõuluajal nende gigantmarketite asemel toetada ja ise saada üks tõeliselt väärt kingitus. Olen isegi viimastel päevadel sukeldunud Eesti disaini otsingutesse ja küll meil tehakse ikka vägevaid asju – alates puuhalgudest kuni nutikate tekstiilideni! Ja oh seda õnne, et sääraseid läbimõelduid, kodumaiseid ja häid asju leiab ju nüüd kuni selle tähtsa päevani mitmetelt Eesti jõululaatadelt. Oleme ise küll selliste tegelaste kõrval kui minimurumunad, kuid ka meid võib järgmiste päevade jooksul leida mõnelt jõululaadalt – näiteks 14.12 toimuvalt Telliskivi Kirbuturu 5.ndalt Käsitöö-, Disaini- ja Kunstilaadalt (loomulikult Telliskivi Loomelinnakus ja sedapuhku Punases saalis) ja esmaspäeval 15.12 toimuvalt Draamateatri Jõulusahvrilt! Oh küll need liblikad kõhus lendavad ja näpud vuravad viimseid detaile. Nagu talvele kohane, pakume palju soojasid materjale, häid lõhnu, pisut valgust ja rõõmsat meelt! Ja muidugi – ise tehtud kingitus on ikka see kõikse armsam!

jõululaat8 jõululaat1jõululaat20jõululaat9 jõululaat13 jõululaat14 jõululaat17 jõululaat19

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s