Tee ise advendikalender!

Uues kuues

jõulukalender20

Üks esimese advendi toredaid tegevusi võiks olla mõelda eelolevale päkapikkude ajale. Kui supermarketitest ostetud advendikalendrid peale lapsepõlve šokolaadimälestuste enam huvi ei paku, aga samas on jõulud ju nii toredad ja päkapikud ka olemas, siis pole muud kui võtta kätte ja teha ise üks tore jõuluootus-loendus-kalender. Ja muide – seda oli hiiglamast äge teha! Loodetavasti muidugi mitte toredam, kui seda ise saada – nimelt selle kalendri kinkisid minu päkapikulised käed mo peikale. Sellist asja on tore aga kõigile teha – emale, vennale-õele, vanaisale, naabrinaisele, kassile ja iseenesest – ka iseendale, eriti kui on (kala)mälu, mis unustab peagi, mis iga numbri-kingi sisse sai pandud (ausalt, osad kingid-kuupäevad olen ma juba ka ise ära unustanud, nii et suurem üllatus iga hommik mullegi) 🙂 Oeh, rõõm on praegu täiesti laes, sest rääkimata sellest, et seda oli imetore välja mõelda, on ka minul endal iga päev kuni jõuludeni võimalus oodata ja vaadata kingisaaja reaktsioone. Sest lisaks tavapärasele päkapikusussi-nännile, on seal sees ka nö tegevuskaardid, mis võiksid ja peaksid igapäeva rutiini sel detsembrikuul pisut harvendama väikeste kohtingute ja jõulutegevustega. No ja et sellele kõigele veel rohkem armsust ja romantilisust lisada, siis leidub ka mõningaid toredaid kirju, et kui tore on elu ja peika ja jõul. Jah, ma olen jõuluromantikast pakatamas…

Minu valmistatud advendikalender sai endale jõulupuuks vana viltuse redeli, mis küll enamasti hoiab esikus salle-mütse, kuid see detsember sai pisut uhkema ülesande. Auväärsele ametile konkureerisid redeliga algselt ka mõni suurem oksaraag või hoopistükkis villaste sokkide, kinnaste ja mütside rida – ideid jagus kamaluga, kuna pikupäka töö on tore!  Lisaks kingipakkidele ripuvad puul “kuuseehetena” piparkoogivormid, lõngapallid, käbid ja loomulikult jõulutuled, mu lemmikud. Ära sai kasutatud ka vanadest aegadest kogutud kingipakid ja ümbrikud, mis juba ammu enda rüppe kinke ootasid – ja üks panipaik kodus jälle mahukam. Kindlasti leiab igaüks oma kodule ja soovidele vastava kalendriformaadi, materjalid ja kingiideed! Aega veel on  – soovitan glögist sooja südamega sellist päkapiku käsitööd väga soojalt! Juhõissa jõulud!

jõulukalender21jõulukalender3 jõulukalender8jõulukalender10jõulukalender11jõulukalender12jõulukalender17jõulukalender19

 

4 thoughts on “Tee ise advendikalender!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s