Kampsunimaania

Uues kuues

küünlakampsun1Minu jaoks ilmselgelt ei piisa sellest, et jõulud kestavad vaid paar päeva. Jah, oktoobris kaubanduskeskustes jõulu”kingituste” nägemine, üleüldine ostuhullus lihtsalt-selleks-et-kinkida-või-osta ja muu säärane läheb ülekäte. Kuid see miski, mille lõhn on mul juba ammu ninas, mille tunne ammu südames ja mida tahaks hoida kaua-kaua, on kohal! Päris läbimõeldud ja oma valgete kätega valmistatud kingituste planeerimine, kodu kaunistamine, glögi joomine, mandariinide ülesöömisest põhjustatud kõhuvalu, lume lõhn, küünalde põletamine – jaaaaa – minu lemmikaastaaeg on käes!

Kampsunimaania on praegu me kodus suur – need lähevad nii selga sooja andma kui ka ümbertegemisse uut rõõmu pakkuma. Esimese asjana said vanadest kampsikutest (täpsemalt selle varrukatest) minu käte vahel valmis uued küünlaalused. Lõppude lõpuks õiget tooni leitud kampsun siiski selga ei passinud ja seega tuligi talle uus elumõte leida. Veel oli vaid vaja leida köögikapi kõikse tagumisest nurgast mitu tavalist ja kasutuna seisvat klaasi. Jube kurb, kui on mõned (tegelikult tihtipeale päris palju) asjad, mis nukralt tolmu koguvad ja kasutust ei leia. Korralikku asja on täiesti mõtlematu ka lihtsalt ära visata – kas leiavad nad siis tee kellegi teise juurde või ootavadki oma uut ajajärku. Praegusel juhul oli kampsun kahjuks totaalselt sada protsenti akrüülist, mis tähendab, et pestes teda pesumasinas režiimiga, mida tavaliselt ei tohiks kunagi kampsunite jaoks kasutada, ei vanu ta ikkagi teps mitte ja jääb igavesest ajast igavesti hargnema. Seega tuligi enne lõikamist teda hoopis õmmelda (või äärestada). Aga peale selle väikese detaili oli klaasidele kampsunite tegemine ülilihtne! Selleks pole vaja ei suuri õmblemisoskusi ega öödekaupa nokitsemise aega ja lisaks saavad vanad asjad tolmust puhtaks ning uue armsa mõtte! Kodu kaunim, õnn majas ja meel veelgi jõulusem!

Tuleohutuse tarvis säti ja käsitle küünlahoidja kampsunit ohutult ja mõistlikult nii, et küünlaleek ei jõuaks ümbriseni ning vali hoidjaks kindlasti paksem klaas, ning ära jäta kunagi põlevaid küünlaid järelvalveta!

Varsti saab näha, mida uut sündis vanadest villastest kampsunitest ja veel paar toredat jõuluettevalmistust!  Jessss, jõulud!

küünlakampsun4tküünlakampsun2küünlakampsun23 küünlakampsun9  küünlakampsun17  küünlakampsun18

2 thoughts on “Kampsunimaania

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s