Jalgratas ilusalongis – teine osa

Uues kuues

Pilt

Nonii! Kaua sai oodatud õiget õueilma, et mitte tervet tuba kollast auru täis pritsida. Ja siis see päev tuligi! Õigemini lausa kolm, sest just kolm poolikut päeva võttis see spreitamine mul aega – üks rattakülg, teine külg ja viimistlus. Enamus ajast kulus muidugi kihtide kuivamisele. Ja otseloomulikult tegin ma teadlikult oma elu võimalikult raskeks, et siis see tõke paari komistusega ületada. Kõige õigem oleks muidugi olnud võtta ratas tükkideks, et mutrid, kruvid ja muu, mis värvi ei taha, jääks puutumata, ja alles siis värvimisega alustada. Aga mul päris tõsiselt puudus see julgus. Lahti ma saaks ta vast küll, kuigi osad kruvid on seal istunud juba iidamast-aadamast. Aga vot tagasi kokkupanekuga ma nii kindel ei ole. Selle ratta puhul. Kes teab, mis vingerpussi kavatseb mu antiikne ratas mulle mängida. Seega tundus olevat “lihtsam” ja naljakam see, kui ma kõik pudi-padi ja muud ratta osad teibi, kilekottide ja vanade kalendritega kinni katan. Seega muutus kõige mahukamaks tööks ettevalmistus ja pärast teipide maha rebimine. Aga see õnnestus! Mõnes kohas muidugi mitte, aga selliste tööde puhul meeldibki mulle pisuke ebatäiuslikkus, siis on hea seda valesti-läinud-kohta alati õndsalt vaadata, mmm!

Spreid kulus poolteist purki, aga kindlasti tahaks ta paari kihti veel, seega kollast spreid pole ühes kodus kunagi liiga palju! Tuleb juurde hankida.

Kõige rõõmsam töö oli muidugi korvile lillede kinnitamine. Liimipüstoliga. Ja üllataval kombel, esimest korda elus, ma ei põletanudki end ära. Ju siis oli õige asi! (Ka korv sai õrna kollase kihi alla, et lilled päris võõras keskkonnas end imelikult ei tunneks)

Kui ma arvasin, et nüüd on kõik sõiduks valmis, siis juhtis ema mind hea mõtte juurde – et miks küll siis sadul nii kaitseta ja paljas peab olema? Seega – ei jää teine osa ilma kolmandata ja ka sadul saab omale mõne lillelise kleidi selga!

Seda, kuidas ratas enne välja nägi, näeb siit

PiltPiltPiltPiltPiltPiltPilt

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja / Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja / Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja / Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja / Muuda )

Connecting to %s