Jalgratas ilusalongis – esimene osa

Uues kuues

Kevadootust täis süda ei kannata kuidagi oodata ja tahaks juba väga sooja päikese all kalli teekäija (või -sõitja) pisut nooremaks ja värskemaks vuntsida. Mu armas lilla ratas on mind kandnud mööda Eestimaa väga auklike teid juba umbestäpselt kümmekond aastat ja enne veel, kui mina temal väntama hakkasin, läbis mu ema sellel rattal arutul hulgal kilomeetreid maanteedel, külavaheteedel ja põldude vahel. Ma olen oma rattale ütlemata tänulik, et ta nendest aukudest on eluga (kuigi tihti ka vigastustega) välja tulnud. Imekombel pole ta ära varastatud, logiseb-krigiseb siit ja sealt, on kaheksassegi sõidetud – aga vot just sellise truuduse tõttu ta nii armas ongi! Aga kui rattur võib käia juuksuris ja osta kevadeks uue mummulise kleidi, siis on sama aus, et ka ratas saab kevadearmastuse puhul uue väljanägemise.

Kuna ilmad on veel nii ja naa (arvestades tänast lumesadu), siis sai alustatud tubastest tegevustest ehk rattalukule uue mantli kudumisest-õmblemisest. Teadupärast pole poodides müügil väga huvitava või ilusa lahendusega rattalukke, mis on ka mõistetav, kuna nende esimene eesmärk on siiski ratast sulide eest kaitsta. See aga ei tähenda, et nad ei võiks sellal ilusad olla. Selleks võtsin ma mind ustavalt teeninud luku ja kerisin ta värvilistesse lõnga ja niidi juppidesse. See osutus väga aeganõudvaks tööks, kuna sobivate toonide lõngapuuduses tuli appi võtta peenema ehitusega niidid – ja siis seda kerida ja kerida ja kerida… Aga tulemus sai meeldiv, rõõmus ja omal moel lõunamaine.

Ma ei jõua ära oodata, kuni jõuan järjekorras järgmiste tööde juurde. Palun sooja päikest!

PiltPiltPiltPiltPilt

One thought on “Jalgratas ilusalongis – esimene osa

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google+ photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google+ kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

w

Connecting to %s